image
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu, discuție cu Angela Merkel; Criza politică de la Chișinău, printre subiecte

Președintele Maia Sandu și cancelarul german Angela Merkel au avut o discuție în cadrul căreia au fost abordate subiecte precum criza politică din RM, situația economică și reluarea economiei în perioada post-Covid.

„Astăzi am avut plăcerea să discut cu Cancelarul german Angela Merkel. I-am mulțumit pentru sprijinul său constant și al Germaniei pentru cetățenii moldoveni și pentru valorile democratice din RM. În special, mi-am exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit. Germania e un partener important de dezvoltare pentru RM și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice”, spune Maia Sandu.

Președintele a mai spus că a discutat cu Angela Merkel și despre situația epidemiologică din RM, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. „Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-Covid”, a precizat Sandu.

Un subiect aparte a fost criza politică din Republica Moldova.

„Am accentuat că cetățenii moldoveni își doresc reforme adevărate, stat de drept și sancționarea corupților. Aceste reforme pot fi promovate doar de un parlament care să reprezinte voința poporului. Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile în RM și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, a mai precizat președintele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: