image
Sursa foto: Profimedia

Cum a reacționat Elena Rybakina când a fost întrebată despre Vladimir Putin la Londra și mesajul venit de la Moscova

Elena Rybakina (23 de ani, 23 WTA) a triumfat la Wimbledon, după ce a trecut de Ons Jabeur (27 de ani, 2 WTA), 3-6, 6-2, 6-2.

La conferința de presă, sportiva care reprezintă statul Kazahstan, dar care s-a născut la Moscova și a jucat, până în 2018, pentru Rusia, a fost întrebată despre acțiunile lui Vladimir Putin din Ucraina, din cauza cărora jucătorii care evoluează sub steagurile Rusiei și Belarusului au fost ”interziși” la Wimbledon.

”Jucătorii din Rusia au fost interziși la Wimbledon din cauza temerilor privind propaganda lui Vladimir Putin. Sigur, tu reprezenți Kazahstanul, dar a fost născută și crescută în Rusia. Condamni războiul și acțiunile lui Putin?”, a fost întrebată Elena Rybakina.

Campioana de la Wimbledon a avut o reacție bizară după ce a primit întrebarea, a zâmbit și a spus că nu înțelege exact ce a vrut să spună reporterul, pentru că engleza sa nu este perfectă, deși arătase contrariul în ultimele două săptămâni, ba chiar își exprimare opinia despre război, și, până la urmă, a evitat un răspuns concret.

”Scuze, nu am înțeles. (n.r. reporterul a repetat a doua parte a întrebării) Scuze, engleza mea nu e cea mai bună. Nu înțeleg întrebarea. Din partea mea, pot spune doar că reprezint Kazahstanul. Nu am ales locul nașterii. Oamenii au crezut în mine, cei din Kazahstan m-au susținut.

Chiar și astăzi am avut parte de foarte multă susținere de acolo. Am văzut steagurile. Așa că nu știu cum să răspund întrebării tale”, a spus Elena Rybakina.

Deși sportiva a ales să reprezinte altă țară ca urmare a condițiilor oferite, succesul Elenei Rybakina a fost celebrat la Moscova, unde rușii chiar și-au atribuit merite.

Shamil Tarpischev, președintele Federației de Tenis din Rusia, a avut o reacție elocventă în acest sens: ”Este minunat. Bravo, Rybakina! Am câștigat turneul de la Wimbledon”.

De asemenea, deputatul Svetlana Zhurova a reacționat într-o manieră similară: ”Victoria Elenei dovedește încă o dată nivelul școlii noastre de tenis”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: