image
Sursa foto: jurnal.md

Promisiuni de la Dodon pe final de mandat: În următoarea perioadă participanții la jaful miliardului vor ajunge unde trebuie

Președintele Igor Dodon susține că există „un progres substanțial” în dosarul fraudei bancare și sugerează că, în următoarea perioadă, vom asista la noi arestări, inclusiv a unor foști miniștri din acea perioadă, dar și ex-membri ai Comitetului de Stabilitate Financiară. Declarațiile au fost făcute, astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Șeful statului nu a oferit însă niciun nume.

„E vorba de cei care au pregătit acel furt, membrii Comitetului de Stabilitate Financiară, cei care au pregătit cadrul legal pentru furtul miliardului. Fără a veni cu detalii, vreau să vă spun că există un progres substanțial în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare. Cei care au comis aceste încălcări, care ne privesc și înțeleg despre ce vorbim, în timpul apropiat toți vor ajunge acolo unde trebuie. Există organele de anchetă, dosarele deschise, e clar la ce persoane se referă. Hoțul trebuie să stea la pușcărie”, a declarat Dodon.

„Nu doar cei care la etapa finală au apărut în investigații, dar și cei care au pregătit legislația fiind în funcții de miniștri și membri ai Comitetului de Stabilitate Financiară”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon a făcut și noi promisiuni în ceea ce ține de Aeroportul Internațional Chișinău, acuzând că presiunile din ultima perioadă asupra Guvernului au legătură anume cu acest subiect.

„Sunt depuse mai multe eforturi ca Aeroportul să revină în gestiunea exclusivă a statului. Anul trecut, când s-a schimbat guvernarea, datoria Avia Invest față de stat era de 118 milioane de de lei. Ce fac funcționarii din Guvernul Sandu? Semnează o tranzacție de reeșalonare ca acestea să nu fie achitată imediat, dar până în mai 2020. Dacă insistau, atunci Avia Invest intra în insolvabilitate și se anula acordul de concesiune”, a mai spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: