image
Sursa foto: politia.md

Grup criminal specializat în jafuri, printre care și adolescenți, deconspirat: Liderul dirija activitatea din pușcărie

Un grup criminal specializat în furturi și jafuri pe teritoriul raioanelor Hîncești, Cimișlia, Criuleni și Ialoveni, a fost deconspirat. Din acesta făceau parte 11 persoane printre care adolescenți și tineri cu vârstele cuprinse între 15 și 28 de ani.

Pentru anihilarea grupării au fost implicați zeci de polițiști, fiind derulată o amplă operațiune pentru documentarea acțiunilor ilicite ale celor 11 membri ai grupării.

Potrivit informațiilor, fiecare membru avea rolul bine determinat de organizator, gruparea având la activ 26 de furturi și jafuri. Suspecții pătrundeau în locuințele victimelor atât noaptea, cât și ziua, prin efracție, forţând geamurile sau ușile din termopan, în timp ce proprietarii lipseau de acasă.

Ca urmare a nouă percheziții autorizate, trei membri ai acesteia au fost reținuți, șapte dintre ei fiind cercetați în stare de libertate. Liderul grupării își ispășește pedeapsa în penitenciar, pentru infracțiuni similare.

Tot în urma perchezițiilor de la domiciliile indivizilor au fost ridicate bijuterii din aur, laptop-uri, telefoane mobile, instrumente electrice și alte bunuri în valoare totală de peste 1.500.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă câte 15 ani de închisoare, fiind și anterior judecațu pentru infracțiuni similare.

politia.mdpolitia.md

politia.mdpolitia.md

politia.mdpolitia.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: