image
Sursa foto: privesc.eu

Dinu Plângău cere prelungirea activității comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional

Deputatul Dinu Plângău cere prelungirea activității Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale în perioada 7 - 14 iunie curent.

Parlamentarul fracțiunii PPDA a anunțat că va depunde un proiect de hotărâre în acest sens, în situația în care comisia încă nu a reușit să prezinte raportul. În cazul în care nu va fi prelungită activitatea comisiei, Dinu Plângău spune că va veni cu un raport din numele său.

„Comisia și-a încheiat activitatea de drept, nefiind prelungită activitatea, chiar dacă membrii comisiei încă nu și-a încheiat mandatul cu un raport, așa cum se cuvinte”, a declarat deputatul PPDA, în cadrul unei conferințe de presă.

Acest lucru se explică prin faptul că, la un moment dat, activitatea comisiei a fost îngreunată de evenimentele care s-au produs pe scena politică, spune Plângău.

„O perioadă de timp membrii comisiei și-au onorat atribuțiile demn, au investigat pe bune faptele, însă ulterior, din cauza circumstanțelor politice, activitatea a fost îngreunată, s-au schimbat președinți de comisii, au avut loc niște alegeri în perioada cărora comisia practic nu a activat. Oricum, în baza materialelor acumulate comisia este gata să sistematizeze un raport și să-l prezinte în fața plenului. Am dubii dacă se dorește totuși prezentarea raportului. Ca ultimă speranța de a ne încadra în câmpul legal, voi depune un proiect de hotărâre privind prelungirea activității comisiei, astfel încât să fie prezentat raportul în plenul Parlamentului”, a spus Dinu Plângău.

Membrul comisiei a mai declarat că deține „informații interesante depsre fapte care ies din câmpul legal al unor persoane aflate atunci în funcții de răspundere”.

Plângău a adăugat că în cazul în care nu se va accepta prelungirea activității comisiei de anchetă, va veni din numele său cu un raport în baza informațiilor acumulate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: