În urma perchizițiilor s-au ridicat obiecte și documente care indică săvârșirea infracțiunii de către figuranți. Mai mult decât atât, procurorii au depistat mijloace de transport cu elemente de identificare falsificate (elemente ale caroseriei și motorului).

În cadrul perchezițiilor au fost vizați administratorul unei companii de transport, proprietarul acesteia, dar și o companie care asigura evidența contabilă a agentului economic.

PCCOCSPCCOCS

Valoarea estimativă a mijloacelor de transport introduse ilegal în țară, inclusiv cele comercializate după falsificarea elementelor de identificare, însumează peste 2 milioane de lei.

Dacă vor fi găsite vinovate, pentru infracțiunea de contrabandă, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, iar în cazul persoanelor juridice, amendă de până la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

În cazul falsului în elementele de identificare ale autovehiculelor, acestea riscă o amendă de peste 90 mii de lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 3 ani.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate de către procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS).