image
Sursa foto: medpagetoday.com

Primul caz de infectare cu varianta Omicron a fost depistat şi în Italia

Tot mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron.

Și în Italia a fost depistat un prim caz de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, a anunţat sâmbătă seara Institutul Superior al Sănătăţii (ISS), aflat în subordinea guvernului, transmite AFP.

„Eşantionul pozitiv a fost prelevat de la o persoană venită din Mozambic", a precizat ISS într-un comunicat. „Pacientul şi membrii săi de familie sunt în stare bună de sănătate", a adăugat institutul.

Amintim că Germania a anunţat sâmbătă seara că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen. Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek, scrie digi24.ro.

În cursul zilei, autorităţile regionale din landul Hessa anunţaseră că un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a apărut în Germania la o persoană revenită recent din Africa de Sud.

Alte două cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în Marea Britanie, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Sajid Javid.

comentarii: