image
Sursa foto: Profimedia

Real Madrid și Barcelona au făcut un "pact de neagresiune"! Ce și-au promis președinții Florentino Perez și Joan Laporta

Barcelona și Real Madrid au cea mai mare rivalitate din fotbal, însă asta nu a oprit unele transferuri dintr-o tabără în alta, privite ca adevărate trădări în Spania.

Poate cea mai controversată mutare în acest sens a fost cea a lui Luis Figo (49 de ani), care a plecat la Real Madrid în 2000, deși înainte de asta purtase banderola de căpitan la Barcelona. Totuși, în ultimul timp, transferurile între cele două rivale s-au rărit foarte mult.

Pentru ca lucrurile să rămână așa, președinții celor două echipe ar fi stabilit un "pact de neagresiune", care să nu permită transferuri de la Real Madrid la Barcelona sau invers decât în anumite condiții.

Conform Marca, Florentino Perez (74 de ani, președintele lui Real Madrid) și Joan Laporta (59 de ani) au vorbit constant pe seama acestui subiect în ultimele luni. Cei doi au ajuns la un acord, deși doar la nivel verbal, prin care fiecare a garantat că nu va încerca să transfere un jucător din tabăra adversă.

Singurul caz în care unul dintre cei doi granzi spanioli ar putea face o astfel de mutare ar fi doar când fotbalistul dorit intră în ultimele 6 luni de contract.

Rămâne de văzut dacă înțelegerea verbală va fi respectată, având în vedere că ultima astfel de trădare a avut loc în 2007, când Javier Saviola (40 de ani) s-a transferat de la Barcelona la Real Madrid.

Deși au stabilit un pact de neagresiune între ele, cele două mari puteri ale Spaniei sunt într-o continuă luptă din toate punctele de vedere, iar ultima a fost câștigată de catalani.

Chiar dacă situația financiară a catalanilor nu este una strălucită, Joan Laporta găsește căi prin care să se asigure că formația sa are viitor.

Presa din Spania anunță că Barcelona a reușit să obțină un acord cu cei de la Santos pentru a avea prioritate în transfer a doi dintre cei mai talentați tineri ai echipei, Kaiky și Angelo.

Această reușită reprezintă o lovitură pentru Real Madrid, care îi avea și ea pe listă pe cei doi. Kaiky este un fundaș central de doar 18 ani și în Brazilia este văzut ca un viitor lider de generație și căpitan al naționalei.

Angelo joacă în banda dreaptă a atacului și a fost comparat cu Neymar, crescut tot la Santos, dar de picior stâng. Acesta are 17 ani și a evoluat deja în 51 de partide în toate competițiile pentru brazilieni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: