Preotul Maxim Melinti susține totuși că nu a avut parte de o judecată bisericească transparentă. Părintele a spus că a aflat din presă despre decizia Mitropoliei Moldovei.

Preotul a mai spus că va continua să îndemne creștinii la pocăință, va fi pașnic și binevoitor față de toți oamenii, adăugând că s-a întâlnit cu membrii comunității LGBT pentru a pune la punct eventuale discuții despre valorilor creștine.

Pe secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, nu l-am găsit la locul de muncă. Mai apoi, l-am sunat repetat, dar preotul nu ne-a răspuns la telefon. Amintim că sute de enoriași au pichetat sâmbătă Catedrala Mitropolitană din capitală, protestând faţă de decizia mitropolitului Vladimir de a-i interzice părintelui Maxim Melinti să oficieze slujbe. În opinia manifestanților, hotărârea a fost luată în grabă. În replică, preotul Vadim Cheibaș le-a recomandat atunci celor nemulțumiți să se documenteze mai bine în acest caz. În susținerea parohului de la Ghidighici, a fost lansată și o petiție online, pe care au semnat-o aproximativ două mii de oameni. Maxim Melinti este preot în satul Ghidighici de aproape opt ani. El este primul cleric din Republica Moldova care prezintă rapoarte financiare despre cheltuirea banilor în biserică, iar postul nostru de televiziune transmite în direct, în fiecare duminică, slujbele oficiate în lăcașul sfânt din Ghidighici.