image
Sursa foto: metro.md

Atelierul Gastronomic METRO aduce aromele și culorile bucătăriei italiene în școlile profesionale din întreaga țară

Primăvara a transformat METRO într-o oază de culori și arome. Sub bagheta magică a Chefului Marian Danu, profesori din 19 școli profesionale din întreaga țară au făcut o incursiune în bucătăria italiană. Înarmați cu mult entuziasm și dorință de a experimenta rețete noi, participanții au învățat tehnici de gătire a mai multor bucate tradiționale italiene. Meniul propus a fost o simfonie de savoare, începând de la Bruschetta Lady Diana și continuând cu delicii precum Tartar de vită cu millefeuille de cartofi și Salată Nizzarda. Rulada de vită cu vânată și spanac a fost o reinterpretare a clasicului italian, iar Melanzane alla Parmigiana și Cannoli Sicilieni au adus în farfurie adevărata esență a bucătăriei mediteraneene.

Un parteneriat dedicat educației și dezvoltării

Evenimentul s-a desfășurat la 29 martie și face parte dintr-o amplă serie de ateliere ale proiectului „Dezvoltarea culturii gastronomice în Moldova, prin formarea continuă a resurselor umane pentru sectorul HoReCa”, organizat de METRO și susținut de Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante (CSFPCHR), Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED). În acest mod, organizatorii oferă profesorilor din școlile profesionale din întreaga țară o experiență culinară de excepție.

Liuba Birina, Manager experiență clienți și îmbunătățire continuă: „Acest eveniment este unul special, deoarece nu doar susține sectorul HoReCa, ci oferă o experiență nemaipomenită profesorilor noștri din învățământul tehnic din țară. Produsele de calitate și pasiunea pentru bucătărie au fost ingredientele cheie ale acestui atelier, oferite cu generozitate de METRO”.

metro.mdmetro.md

Experiența unui bucătar-șef remarcabil

Marian Danu, bucătar creativ și talentat, a împărtășit cu generozitate din cunoștințele și pasiunea sa cu care face magie în bucătărie. Cu ingredientele oferite de METRO, profesorii au explorat rețete tradiționale și extrem de populare, descoperind arta și tehnica din spatele fiecărui preparat.

„Profesorii chiar sunt foarte curioși, se implică cu mult interes și entuziasm și sper să repete și la ei în școli tot ce am gătit aici. Nu este prima dată când lucrez cu METRO și sunt foarte bravo că organizează astfel de evenimente”, a menționat bucătarul.

metro.mdmetro.md

Inspirație pentru viitor

Profesorii, entuziasmați de experiența culinară, și-au exprimat dorința de a organiza astfel de activități și în cadrul școlilor lor, transmițând astfel cunoștințele dobândite elevilor lor. Acest atelier nu doar că a adus aromele primăverii în farfuriile profesorilor, dar le-a deschis și ușa către noi posibilități și inovații în predarea gastronomiei în școlile profesionale din Moldova.

Mariana Dobroviceanu, Școala Profesională din Nisporeni: „Impresiile sunt la fel ca o primăvară înfloritoare, exact ca tematica acestui masterclass. Pe Marian Danu l-am văzut de mai multe ori la televizor, unde prezenta diverse rețete și chiar am avut plăcerea să lucrăm alături de el. Nu cunoaștem foarte bine bucătăria italiană și ce am învățat aici vom transmite mai departe și elevilor noștri. Vom organiza și în școala noastră astfel de masterclass-uri pentru elevii noștri”.

Doina Gabuja, CESPA Bălți: „A fost un masterclass la cel mai înalt nivel, unde am cunoscut mai bine bucătăria italiană. Activând în domeniul patiserie-cofetărie, am rămas plăcut impresionată de desertul gătit aici”.

Atelierul gastronomic organizat de METRO a fost nu doar o lecție despre gătit, ci o experiență educativă și inspirațională pentru profesorii din școlile profesionale din întreaga țară. A fost o demonstrație a pasiunii pentru gastronomie și a angajamentului pentru dezvoltarea continuă într-un domeniu în continuă evoluție.

metro.mdmetro.md

Despre METRO

METRO este unul dintre liderii internaționali în domeniul vânzărilor en-gros, cu un sortiment de produse alimentare și nealimentare, dedicate clienților din industria HoReCa. La nivel global, METRO servește peste 17 milioane de clienți, care pot alege din mixul de canale de vanzare (magazin, livrare, comerț online). METRO susține competitivitatea întreprinzătorilor cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală din comerțul engros și sectorul ospitalier. Sustenabilitatea este un pilon al afacerii METRO.

Compania METRO fiind apreciată de către Indicele Sustenabilității Dow Jones, FTSE4Good, MSCI, CDP. Compania operează în mai mult de 30 de țări și angajează peste 89.000 de oameni în întreaga lume. În anul financiar 2022/23, compania METRO a înregistrat un volum al vânzărilor de 30,6 miliarde EUR. În Republica Moldova, compania METRO este prezentă din 2004, având peste 600 de angajați, trei magazine și peste 20000 de articole în fiecare magazin.

Pentru mai multe informații, vizitați www.metro.md.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: