image
Sursa foto: Jurnal.md

Pro Moldova a organizat în august un „eveniment corporativ” în Turcia: Răspunsul lui Candu, întrebat dacă s-a văzut cu nașul

11 deputați „Pro Moldova” au fost la sfârșitul lunii august în Turcia, la „un eveniment corporativ”, spune Andrian Candu. Subiectul evenimentului ar fi fost participarea în campania electorală a formațiunii. Candu neagă faptul că s-ar fi văzut acolo cu Vladimir Plahotniuc, nașul său de cununie, și spune că nu l-a mai văzut de mai bine de un an, dar nici n-are habar unde se află la moment. Declarațiile au fost făcute astăzi de Andrian Candu la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Întrebat cât de des vorbește la telefon cu Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu a răspuns: „Foarte, foarte rar. Ultima dată am vorbit cu 2 luni în urmă, probabil”.

Candu a oferit detalii și despre „evenimentul corporativ” pe care l-ar fi avut „Pro Moldova” în Turcia, la sfârșitul lunii august, acolo unde coincidență sau nu s-ar fi aflat și Vladimir Plahotniuc.

„Am fost în Turcia la sfârșitul lunii august. Nu m-am întâlnit acolo cu Plahotniuc. Am fost cu echipa „Pro Moldova” la un eveniment corporativ.Turcia este singura destinație unde moldovenii au putut călătorii în luna august. Noi am vrut să luăm decizia ce ține de participarea sau nu în campania electorală mai departe de ochii spionajului lui Dodon. Nu m-am văzut cu domnul Plahotniuc din septembrie anul 2019 în SUA. Niciodată nu-l întreb unde sunteți și ce faceți. Ce vi se pare așa de straniu?!”, a declarat Andrian Candu.

Candu a mai precizat că toți deputații au zburat cu o cursă regulată spre Istanbul și au fost cazați într-un hotel de 4 stele.

„Noi am fost 12 deputați sau 11, câțiva nu au putut, unii au mers inclusiv cu însoțitori, doamna sau domnul. Călătoria a fost achitată de fiecare personal. Noi am zburat cu o cursă regulată, am stat în Istanbul. Am stat toți într-un hotel. Am avut o ședință de jumătate de zi într-o sală de ședință a hotelului. A fost un hotel de 4 stele și am discutat despre plusurile și minusurile de participare în campanie. Două zile am stat în Turcia”, a mai adăugat liderul Pro Moldova.

comentarii: