image
Sursa foto: gov.md

Natalia Gavrilița: „A fost unul din cei mai grei ani din istoria RM, dar am ținut să mergem pe un drum bun și corect” / LIVE

Începând cu ora 9:00, miniștrii prezintă prim-ministrei Natalia Gavrilița Raportul de activitate „Un an de guvernare solidară cu oamenii”.

Chiar la începutul ședinței, premierul Natalia Gavrilița, a menționat că a fost unul din cei mai grei ani din istoria celor peste trei decenii a Republicii Moldova.

„Deja loviți de efectele pandemiei de Covid, ne-am confruntat ulterior cu creșterea abruptă a prețurilor la energie și, mai bine deja de cinci luni, trebuie să facem față consecințelor războiului nedrept și nejustificat din vecinătatea noastră. Lumea de azi este foarte diferită de cea de la momentul când am preluat guvernarea. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, mulți oameni o duc greu la noi în țară, iar noi avem pârghii limitate din simplul motiv că multiplele crize cu care ne luptăm sunt de natură globală și afectează inclusiv țări mult mai bogate ca Republica Moldova”, a spus premierul.

Natalia Gavrilița a adăugat că și în aceste condiții, Guvernul a făcut tot ce-a fost posibil și chiar unele lucruri ce păreau imposibile pentru a reduce impactul acestor provocări.

„În toamna anului trecut când s-au majorat prețurile la energie am venit cu un amplu pachet de compensare a facturilor majorate. Atunci când agricultorii s-au aflat în dificultate am reușit să compensăm parțial prețul la motorină și am crescut cu 60% fondul de subvenționare. Atunci când producătorii au pierdut piețe de desfacere am obținut cote mai mari de export către UE pentru mai multe produse. Când vămile erau sufocate de camioane am lucrat eficient cu Guvernul României la deblocare.

În pofida faptului că a trebuit să acționăm mai degrabă ca niște pompieri care sting focuri izbucnite la fiecare pas în jurul lor, am ținut să așezăm țara noastră pe un drum bun și corect. A fost un efort de echipă cu Președinția și Parlamentul”, a mai spus premierul.

Urmăriți aici live evenimentul:

Noutăţile partenerilor

comentarii: