image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roscovanu

Autoritățile din municipiul Chișinău caută soluții pentru a majora numărul de locuri în spitale: „Situația este alarmantă”

Autoritățile din municipiul Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri. Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, a informat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni că situația privind infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului rămâne în continuare alarmantă. Numărul cazurilor de contaminare este în în creștere, iar pronosticurile nu sunt favorabile.

Incidența îmbolnăvirilor în municipiu prin coronavirus, la 100 mii de locuitori, este de 866,41 persoane, ceea ce reprezintă un indice alarmant. Totodată, cele mai afectate suburbii rămân a fi: Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi.

Astfel,Tatiana Bucearschi a venit cu un apel pentru populație de a respecta măsurile de protecție contra COVID: purtarea obligatorie a măștii de protecție în locurile aglomerate și spațiile închise, spălatul cât mai des pe mâini, dezinfectarea suprafețelor, aerisirea periodică a încăperilor; evitarea după posibilitate a zonelor aglomerate. De asemenea, părinții care educă copii minori sunt îndemnați să nu permită celor mici aflarea pe terenurile de joacă.

La momentul actual în spitalele municipale sunt internați 786 pacienți, inclusiv 714 confirmați cu infecția COVID și 72 suspecți. 245 de persoane sunt în stare gravă, inclusiv 17 intubați. De asemenea, 16940 de pacienți au forme ușoare și sunt monitorizați în cadrul instituțiilor medicale primare.

Aceeași sursă a menționat că în prezent APL Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri.

Citeşte mai mult despre

comentarii: