Incidența îmbolnăvirilor în municipiu prin coronavirus, la 100 mii de locuitori, este de 866,41 persoane, ceea ce reprezintă un indice alarmant. Totodată, cele mai afectate suburbii rămân a fi: Durlești, Trușeni, Bubuieci, Codru, Sângera, Stăuceni și Băcioi.

Astfel,Tatiana Bucearschi a venit cu un apel pentru populație de a respecta măsurile de protecție contra COVID: purtarea obligatorie a măștii de protecție în locurile aglomerate și spațiile închise, spălatul cât mai des pe mâini, dezinfectarea suprafețelor, aerisirea periodică a încăperilor; evitarea după posibilitate a zonelor aglomerate. De asemenea, părinții care educă copii minori sunt îndemnați să nu permită celor mici aflarea pe terenurile de joacă.

La momentul actual în spitalele municipale sunt internați 786 pacienți, inclusiv 714 confirmați cu infecția COVID și 72 suspecți. 245 de persoane sunt în stare gravă, inclusiv 17 intubați. De asemenea, 16940 de pacienți au forme ușoare și sunt monitorizați în cadrul instituțiilor medicale primare.

Aceeași sursă a menționat că în prezent APL Chișinău examinează posibilitățile de a majora numărul de locuri în instituțiile spitalicești, pentru a face față fluxului majorat de îmbolnăviri.