Potrivit, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în perioada 2008-2016, un grup criminal organizat, bine structurat, compus din femei și bărbați, cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani, au creat o schemă criminală prin care selectau persoane social-vulnerabile și cu dizabilități psihice din municipiul Chișinău, care aveau în proprietate bunuri imobile și care aveau datorii acumulate la serviciile comunale.

Făptuitorii le promiteau victimelor un trai mai bun, garantând acestora alte locuințe de trai în localitățile rurale din Republica Moldova, cu achitarea integrală a datoriilor acumulate la serviciile comunale.

În continuare, membrii grupului criminal organizat, prin falsificare de documente, se prezentau la birourile notariale din Chișinău, unde în bază de procură, înstrăinau imobilele, cauzând victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

Învinuiții sunt persoane cu vârstele cuprinse între 30-46 ani, actualmente fiind cercetați în stare de arest preventiv.

De asemenea, la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea și a altor persoane implicate în această schemă infracționala.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați, aceștia riscă închisoare de la 8 la 15 ani.