image
Sursa foto: jurnal.md

Cum comentează ministra Justiției numirea fostului adjunct al lui Stoianoglo în funcția de șef al Inspecției procurorilor

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, afirmă că desemnarea lui Mircea Roșioru, fostul adjunct al ex-procurorului general Alexandr Stoianoglo, în funcția de inspector-șef al Inspecției procurorilor s-a făcut cu respectarea tuturor regulilor.

„La acest concurs au aplicat două persoane. Pozițiile în interiorul CSP au fost diferite față de cei doi candidați. Însă regulile concursului au fost respectate. Orice schimbări în justiție și procuratură trebuie să aibă loc după anumite reguli. CSP va putea cere dacă va avea suspiciuni verificarea activității inspectorilor. Cred în continuare că acest CSP are toate intențiile bune în reformarea justiției și a Procuraturii. Faptul că sunt în continuare viziuni diferite este și un lucru normal în contextul unui proces democratic”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Oamenii din PAS în campanie au spus că nu putem face reforme în justiție cu oameni care au deservit fostele guvernări corupte. Acum ne pomenim cu oameni din fostele guvernări în poziții-cheie din Procuratură”, a comentat jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

„Înțeleg, dar sunt și niște reguli care trebuie de respectat. Nu putem face curățenie cu regulile încălcate”, a răspuns ministra Justiției.

Precizăm că fostul adjunct al procurorului general, Mircea Roșioru, a fost desemnat inspector-șef al Inspecției Procurorilor. O hotărâre în acest sens a fost emisă de către Consiliul Superior al Procurorilor, care a desfășurat astăzi proba de interviu în cadrul concursului pentru selectare,. Mircea Roșioru a acumulat un punctaj final de 8,7, în timp ce contracandidatul acestuia, Artur Reguș, a acumulat 7,9.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: