image
Sursa foto: facebook

Prima achiziție a statului de teste pentru Covid-19 a ajuns la Chișinău după o lună și jumătate de la începutul epidemiei

Lotul cu cele 53 de tone de echipament medical, procurat din bugetul de stat și din donațiile unor oameni de afaceri, a ajuns după mai bine de o lună și jumătate de la începerea epidemiei, în Republica Moldova.

Încărcătura, potrivit anunțului făcut de președintele Igor Dodon, include peste 80 mii de teste de depistare a COVID-19, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție.

Lotul cu un volum de peste 50 de tone a fost procurat din cele 35, 5 milioane de lei, achiziție a statului, iar o parte din el este achiziționat din sursele donate de mai multe companii din țara noastră, persoane fizice și organizații internaționale.

Amintim că în R. Moldova conform ultimelor date oficiale numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a atins cifra de 2472 și au decedat din cauza Covid-19 - 66 de persoane, patru dintre care sunt medici, dar și o asistentă medicală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: