image
Sursa foto: Jurnal.md

MAEIE, precizări referitoare la scandalul anabolizantelor: Microbuzul a fost solicitat pentru a transmite poșta diplomatică

Microbuzul Ambasadei RM în Rusia, implicat în scandalul anabolizantelor, se afla într-o misiune „de serviciu” pe ruta Moscova – Chișinău- Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de către Amabasada Republicii Moldova în Federația Rusă.

Ambasada RM de la Moscova solicita să transmită prin intermediul lui la Chișinău „poșta diplomatică curentă”. Precizările au fost făcute de serviciul de presă al MAEIE.

„Conform verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în perioada 2 – 5 decembrie 2020 în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente” se spune în comunicatul instituției.

Totodată Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că acordă deplină cooperare organelor competente pe marginea acestui caz.

De asemenea instituția a inițiat măsuri interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

Ministerul mai anunță că a dispus elaborarea unui nou regulament privind transportarea corespondenței în cadrul instituțiilor serviciului diplomatic și întărirea securității interne.

Jurnal.md a informat sâmbătă că într-un microbuz cu numere diplomatice 147D086, ale Ambasadei RM în Rusia, se aflau circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100.000 de euro.

La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei, iar schema ar fi fost coordonată de fiul ambasadorului, susțin sursele Jurnal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: