image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Biblioteca Națională organizează campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”

În perioada 15 aprilie – 15 mai 2024 Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează campania „Dăruiește o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social”, în cadrul Programului NaționalLecturaCentral ediția 2024”.

Scopul campaniei: conștientizarea necesității incluziunii sociale/culturale/literare a persoanelor defavorizate, cu nevoi speciale, persoane cu necesități senzoriale, persoane de vârsta a treia etc., dar și incluziunea socială pentru persoanele private de libertate.

În acest sens, vor fi organizate activități destinate utilizatorilor din cadrul caselor de bătrâni, centre de plasament temporar „Teritoriul adolescenței”, Centrul de reabilitare pentru copii cu dizabilități „Casa speranței”, Liceul teoretic cu profil tehnologic pentru nevăzători prin intermediul Campaniei 25 scriitori, experți/25 întâlniri.

De asemenea inițiativa „Lectura ne unește”, în  colaborare cu instituțiile penitenciare, își va continua activitățile educaționale și culturale cu implicarea scriitorilor.

Biblioteca Națională informează că prin desfășurarea acestei campanii, își propune să ofere acces la lectură și informație persoanelor care se confruntă cu dificultăți fizice sau sociale prin promovarea incluziunii și diversității și sensibilizarea publicului cu privire la nevoile și drepturile persoanelor dezavantajate.

Membrii comunității,  persoanele private, instituțiile bugetare, antreprenorii, oamenii de afaceri, editurile, bibliotecile din cadrul Sistemului Național de Biblioteci etc. din Republica Moldova, sunt invitate să adere la Campanie prin donații, care vor fi repartizate către persoane fizice sau instituții.

Se recomandă donarea de cărți noi sau într-o stare bună, cărți pentru copii, cărți de colorat, jocuri de societate. Bibliotecile colectează donațiile pentru a fi redirecționate persoanelor din comunitate. O carte poate schimba viața cuiva!

Noutăţile partenerilor

comentarii: