image
Sursa foto: jurnaltv.md

Emoții de nedescris la Aeroportul Chișinău; A revenit acasă după 16 ani // VIDEO

Acum opt luni, într-o ediție a emisiunii Cealaltă Basarabie, a fost prezentată povestea Natashei Ceban, o femeie curajoasă care și-a găsit drumul într-un mediu nou și și-a dedicat pasiunea pentru protejarea oamenilor și a bunurilor lor în SUA. Natasha a reușit să-și facă un nume peste ocean, însă nu a avut posibilitate să revină în Moldova timp de 16 ani.

După 16 ani petrecuți departe, Natasha a visat cu ardoare la reîntoarcerea în țara ei natală și nu și-a putut imagina câte schimbări au avut loc în tot acest timp. În aeroportul din Moldova, cei dragi abia așteptau să o strângă în brațe, emoționați de reîntâlnirea cu ea și nerăbdători să îi arate noua față a țării în care s-a născut și a crescut. Chiar dacă Natasha nu a putut reveni acasă în acești ani, părinții ei au reușit să o viziteze peste ocean. Experiența a fost o bucurie pentru ei, dându-le posibilitatea să fie alături de Natasha în noua ei lume și să creeze amintiri prețioase împreună.

După lungi clipe de așteptare, dar mai ales după ani grei de dor și nerăbdare, familia aștepta cu sufletul la gură aterizarea avionului ce o aducea pe Natasha acasă. Emoțiile au fost puternice, iar reîntâlnirea a fost un amalgam de trăiri, lacrimi și îmbrățișări. Tatăl Natashei era copleșit de emoții. Ochii lui reflectau bucuria profundă și un sentiment adânc de mulțumire pentru că a reușit să-și strângă în brațe fiica, ginerele și cei trei nepoți, acasă.

După două săptămâni petrecute în Moldova, am fost curioși să aflăm impresiile și amintirile pe care le-a trăit Natasha în vacanța ei specială. Natasha a fost profund surprinsă de schimbările prin care trecuse capitala, orașul în care îşi trăise copilăria. Fiecare colț, fiecare stradă părea să îi amintească de momente speciale, dar în același timp era marcat de transformări și dezvoltare.

În câteva săptămâni, Natasha a trăit cât pentru cei 16 ani lipsă de acasă. Fiecare zi i-a adus momente speciale, întâlniri cu oameni dragi, revederi emoționante și descoperiri care i-au atins sufletul. Revenind în capitală după 16 ani, Natasha a descoperit străzi și sectoare ale orașului pe care nu le-a mai recunoscut. Chiar și în locurile familiare, schimbările venite odată cu dezvoltarea urbană au făcut-o să simtă ca și cum regiuni întregi ale orașului s-au transformat într-un spaţiu totalmente nou. În timpul șederii sale în Moldova, Natasha a reușit să se întâlnească și cu diaspora, o ocazie specială de a se conecta cu compatrioți aflați în afara țării și de a împărtăși experiențe și perspective.

După 16 ani, Natasha a ajuns la concluzia fermă că nimic nu poate ocupa locul special pe care îl are Republica Moldova în inima ei. Experiențele și aventurile din afara țării au adus noi perspective, dar au întărit și mai mult legătura ei cu rădăcinile. Pentru ea, Moldova rămâne un loc unic, plin de farmec și de oameni minunați, iar conexiunea cu ţara ei natală va rămâne de neînlocuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: