image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep a primit verdictul! Decizia luată de TAS în procesul de dopaj

Simona Halep (32 de ani) a aflat marți, 5 martie, verdictul Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS), ca urmare a contestării deciziei de suspendare de 4 ani pentru dopaj, dictată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Fostul lider mondial a câștigat procesul împotriva celor de la ITIA și a reușit să obțină micșorarea perioadei de suspendare la nouă luni.

Tot marți este de așteptat ca cei de la TAS să facă publică decizia.

Deoarece perioada de suspendare a început să curgă de pe 7 octombrie 2022 (n.r. când a fost suspendată provizoriu pentru roxadustat), românca poate juca din nou tenis, întrucât se consideră că perioada de 9 luni s-a încheiat la data de 6 iulie 2023.

Audierile de la TAS au avut loc în perioada 7-9 februarie, iar cei trei judecători care s-au ocupat de proces au fost Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (Statele Unite ale Americii) și Ulrich Haas (Germania).

Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, substanță interzisă, iar ulterior cei de la ITIA au găsit nereguli și în pașaportul biologic al româncei.

Ultimul meci oficial al său a fost pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: