Norvegia ocupă locul doi pe lista celor mai scumpe țări din lume, datorită costurilor ridicate din restaurante şi magazine, fiind urmată de Islanda, Japonia, Danemarca, Bahamas, Luxemburg, Israel, Singapore și Coreea de Sud.

Pentru a identifica și țările în care este cel mai ieftin să trăiești revista CEOWORLD și-a bazat evaluarea pe o serie de costuri la nivel de trai, precum cazare, îmbrăcăminte, tarife taxi, utilități, internet, alimentație și transportul.

Astfel Republica Moldova se situează în a treia parte a clasamentului, pe poziţia 105 (indice 33.7) fiind considerată o ţară în care este ieftin să trăieşti.

Totodată, Ucraina ocupă două poziții mai jos și se clasează pe locul 107 cu indicele 33.18. România se află în a doua parte a clasamentului și ocupă poziția 99.

Potrivit raportului, Pakistan este ţara în care este cel mai ieftin să trăieşti, în mare parte datorită chiriilor foarte mici, în schimb, cea mai ieftină hrană se găseşte în Afganistan. La această categorie, din top trei mai fac parte Pakistan şi Uzbekistan.

Ţările cu cele mai ieftine restaurante sunt Tunisia, Algeria şi Pakistan.

Pentru studiu, publicaţia a analizat 133 de ţări.

ceoworld.bizceoworld.biz