image
Sursa foto: Profimedia

Ce a spus Serhiy Rebrov despre italieni, după meciul direct în care Ucraina a pierdut calificarea directă la EURO 2024

Selecţionerul Ucrainei, Serhiy Rebrov, a lăudat conduita Italiei dinaintea şi de după meciul decisiv de la Leverkusen (0-0) pentru calificarea la EURO 2024.

Jucătorii şi suporterii italieni au aplaudat într-un gest de susţinere când a răsunat imnul naţional al Ucrainei înainte de lovitura de începere a meciului, iar la finalul partidei au repetat gestul când jucătorii ucraineni s-au strâns în cercul de la centrul terenului.

''A fost foarte emoţionant. Ei ne-au arătat respect şi susţinere'', a declarat Rebrov, care a mulţumit şi gazdelor germane de la Leverkusen, unde Ucraina a jucat ultimul său meci din preliminariile EURO 2024.

''Îmi place mult să joc în Germania şi cred că şi jucătorilor mei le place. Toată lumea a fost foarte prietenoasă cu noi. Suntem foarte recunoscători că ne-au dat ocazia să jucăm pe acest stadion grozav şi ne-au susţinut", a adăugat Rebrov.

Remiza albă a asigurat biletul Italiei, campioana europeană en titre, la EURO 2024, alături de Anglia, vicecampioana europeană, câştigătoarea detaşată a Grupei C.

Ucraina, la egalitate de puncte cu Italia, a ocupat locul 3, dar are şansa de a ajunge pentru a patra oară consecutiv la turneul final continental după meciurile de baraj din martie.

Rebrov a adăugat că în contextul războiului din Ucraina lucrurile sunt dificile pentru jucători: "Ei se uită mereu la mobilele lor şi urmăresc ştirile. Nu este uşor într-o astfel de atmosferă. Dar toţi jucătorii au arătat caracter şi au luptat pentru ţara lor. Am luptat până la ultimul meci".

''Am dat tot ce am putut până la fluierul final şi mergem la play-off cu mândrie'', a spus și căpitanul Taras Stepanenko. "După fluierul final, le-am mulţumit susţinătorilor noştri pentru ajutorul lor grozav. Au venit aici din toată Europa, au fost minunaţi. Acum avem timp să ne pregătim pentru play-off în cel mai bun mod posibil. Dacă reuşim să rămânem sănătoşi, avem şanse mari să ne descurcăm bine", a mai spus Stepanenko.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: