image
Sursa foto: Getty Images

Antrenor pentru Barcelona! 6 nume pe lista catalanilor, după ultimatumul primit de Ronald Koeman

Selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, a fost inclus pe "lista scurtă" cu posibilii succesori ai olandezului Ronald Koeman în postul de antrenor al Barcelonei, anunţă presa belgiană.

Martinez pregăteşte de 5 ani naţionala Belgiei, pe care a condus-o până în semifinalele Cupei Mondiale din 2018, care a avut loc în Rusia.

El ar urma să ia o decizie în privinţa viitorului său ca selecţioner după turneul Final Four al Ligii Naţiunilor, programat luna viitoare, conform cotidianului Het Laatste Nieuws.

Belgia, care a obţinut 50 de victorii sub conducerea tehnicianului iberic, ocupă de 3 ani fără întrerupere primul loc în clasamentul echipelor naţionale de fotbal, realizat de FIFA, devansând puternicele reprezentative ale Braziliei, Angliei, Franţei şi Italiei.

Alături de actualul selecţioner al Belgiei, FC Barcelona îi mai are în vedere pe italienii Andrea Pirlo şi Antonio Conte, olandezul Philippe Cocu, germanul Joachim Low şi spaniolul Xavi Hernandez.

Federaţia belgiană de fotbal (RBFB) speră însă ca Roberto Martinez să rămână în funcţie până la Cupa Mondială din Qatar, programată anul viitor.

Ronald Koeman a primit un ultimatum la Barcelona: mai are la dispoziție următoarele 4 meciuri pentru a dovedi că este omul care poate să-și aducă o contribuție solidă la reconstrucția echipei, rămasă fără unul dintre cei mai importanți jucători din istoria ei, Leo Messi, plecat la PSG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: