image
Sursa foto: border.gov.md

Șef din cadrul Poliției de Frontieră, REȚINUT în cazul contrabandei cu țigări de 500.000 de lei; Riscă 10 ani de pușcărie

Un șef de sector al Poliției de Frontieră de la Briceni a fost reținut în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa jumătate de milion de lei, depistată pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.

Procurorii PCCOCS, împreuă cu ofițerii SPIA, urmau să verifice dacă angajații postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea au fost implicați.

Prin urmare, vineri, 7 mai, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile unor angajați ai Poliției de Frontieră din zona de nord a țării. Drept rezultat, au fost ridicate înscrisuri, acte și telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activități ilegale.

În aceeași zi, a fost reținut un șef de sector al Poliției de Frontieră din acest segment de hotar.

La 8 mai, polițistului i-a fost înaintată învinuirea în baza articolelor 27, 42 alin.(5), 46, 248/1 alin.(4) lit.a) b) c) din Codul penal (participarea la tentativa de contrabandă cu mărfuri accizate).

În rezultatul examinării demersului procurorilor privind aplicarea arestului preventiv, în data de 9 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au dispus plasarea acestuia în arest pentru un termen de 15 zile. Deoarece procurorii au solicitat un termen de 30 de zile, încheierea a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

De menționat că procurorii au contestat mandatul de arest eliberat tot pentru 15 zile și în privința unuia dintre liderii grupării criminale care a fost reținut la 30 aprilie curent. Anterior descinderii oamenilor legii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transport. La fața locului, au fost depistate 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă. Tot acolo a fost depistată și o barcă gonflabilă cu motor.

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani.

comentarii: