image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Un nou potop în capitală; Fluvii pe străzi, mașini luate de apă, ambulanțe și autobuze inundate

Mai multe străzi din capitală s-au transformat în fluvii în această seară și au devenit practic inaccesibile pentru circulație. Pe unele străzi, nivelul apei a ajuns până la un metru. Rețelele de socializare au fost inundate cu imagini de-a dreptul apocaliptice.

Zeci de șoferi s-au pomenit blocați din cauza șuvoielor de apă care care s-au creat în mai multe sectoare ale capitalei. Alții, mai precauți, s-au văzut nevoiți să facă cale întoarsă atunci când și-au dat seama că au de înfruntat adevărate lacuri pe carosabil.

Strada Albișoara, care în urmă cu doi ani a fost reparată de autoritățile locale din Chișinău, a cedat, din nou, în fața averselor din această seară. Unele porțiuni de drum s-au transformat în adevărate lacuri de acumulare.

jurnal.md

jurnal.md

Potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare, nivelul apei a ajuns și la aproape un metru.

Un autombuz plin cu oameni a fost și el prins de șuvoaie, apa ajungând până la nivelul scaunelor.

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a publicat o înregistare video, însoțită de un mesaj ironic la adresa primarului capitalei, Ion Ceban.

Ministerul de Interne a îndemnat oamenii să nu părăsească domiciliul decât în cazuri de urgență.

La această oră, zeci de echipaje şi angajaţi ai subdiviziunilor MAI (IGSU, IGP, IGC) sunt implicaţi în activităţi de tractare a autoturismelor, gestionare a traficului, pompare a apei, stingere a incendiilor şi acordare a ajutorului cetăţenilor blocaţi pe străzile inundate atât din capitală, cât şi din ţară.

În caz că vă aflaţi în dificultate, apelaţi la cel mai apropiat echipaj de poliţie sau de carabinieri sau sunaţi la 112.

Noutăţile partenerilor

comentarii: