image
Sursa foto: Profimedia

Dăruieşte o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social

Bibliotecile publice vor aduna, începând de astăzi și până pe 15 mai, cărți pentru persoanele defavorizate. Campania este organizată în cadrul programului național pentru conştientizarea necesității incluziunii sociale, culturale și literare a persoanelor cu nevoi speciale.

„Să facem o colecție de carte, să strângem o donație de carte pentru persoanele mai triste ca noi. Fiindcă cărțile oricând pot fi recitite, redeschise, transmise de la o persoană la alta și ele sunt pe toată viața. Biblioteca Națională va dona aceste cărți unui azil de bătrâni din Chișinău, la două case de plasament pentru copii și liceului pentru slab nevăzători, tot din Chișinău”, a spus Natalia Ghimpu, specialist principal în cadrul Bibliotecii Naționale.

Ideea acestei campanii aparține bibliotecarilor, care sunt convinși că dreptul la carte îl au toți, inclusiv persoanele dezavantajate fizic și social.

„Prin această campanie noi ne propunem ca și bibliotecile să fie mai vizibile în comunitate. Că bibliotecile sunt acele instituții comunitare care se implică în rezolvarea unor probleme sociale și își realizează misiunea lor de bază promovarea cărții, promovarea lecturii și îmbunătățirea vieții membrilor comunității”, a spus directoarea Bibliotecii Naționale, Elena Pintiliei.

Donații pot face toți doritorii.

Organizatorii îi îndeamnă pe toți doritorii sa vina la bibliotecă și sa doneze cărți pentru a aduce zâmbete și speranță în inimile persoanelor dezavantajate fizic și social. Se recomanda donarea de cărți noi sau într-o stare buna, cărți pentru copii, cărți de colorat sau jocuri de societate.

Campania „Dăruieşte o carte pentru persoanele dezavantajate fizic și social” este organizată în cadrul programului Național Lectura Central, care a ajuns la cea d-ea VII-a ediție. Proiectul este susținut de Ministerul Culturii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: