image
Sursa foto: Unica.md

Un tânăr reușește să cucerească piața cu un supliment nou în alimentația oamenilor

La ai săi 21 de ani, un tânăr din Republica Moldova tinde să cucerească piața din țară și de peste Prut cu un un supliment nou în alimentația oamenilor. Mai exact, spirulina vie - cel mai nutritiv produs folosit de către astronauții plecați în lungile misiuni spațiale. Prin multă persverență și dorință de schimbare, a ajuns să gestioneze o mică afacere de succes acasă, dar și în România.

Totul a început în 2019, de la o simplă curiozitate apărută pe când avea doar 19 ani.

Această idee mi-a venit în urma unei analize a ritmului de viață extrem de grăbit a oamenilor din secolul XXI, în care noi, oamenii nu reușim să ne alimentăm la timp, nu reușim să ne alimentăm corect și apelăm la suplimente alimentare. Noi am decis să venim cu o alternativă la suplimentele alimentare sintetice, sau cele făcute praf, cu un super aliment viu, organic și certificat biologic, care este spirulina vie", a declarat Marius David, pentru JurnalTV.

Chiar dacă nu are studii în medicină, posedă cunoștințe vaste despre tot ce înseamnă spirulina și care este diferența între cea vie și cea pe care o găsim în stare uscată.

„Diferența este exact ca între un măr viu și unul făcut praf. Practic, noi menținem în viață ceea ce înseamnă spirulină. Unii nutrienți care rămân în viață sunt mineralele. Ele nu pot fi distruse nici chiar dacă le punem la foc. În rest, restul nutrienților sunt distruși din cauza procesului de uscare", relatează tânărul.

Suplimentul, certificat biologic, este produs în Italia, la una dintre cele mai de succes ferme.

„Spirulina noastră crește în sere special amenajate pentru a proteja cultura de spirulină, pentru că este un aliment ce poate fi ușor contaminat. În sere creăm clima tropicală, pentru că ea nu poate crește oriunde. Are nevoie de condiții speciale."

Cuprins de ambiție, tânărul antreprenor reușește să cucerească atât piața din Republica Moldova, cât și pe cea de peste Prut, iar în 2021 vrea să ajungă în țări precum Danemarca, Germania, Spania și nu numai.

„Vorbim de un public de oameni care conștientizează foarte bine faptul că reușita lor pe plan personal și profesional depind foarte mult de cum se simt. De aia investesc în propria sănătate. Sunt foarte exigenți. Anume din cauză că spirulina este un supliment super complet din punct de vedere nutrițional și cosmonauții nu își pot lua frigiderul cu toate bucatele de acasă au nevoie de super alimente, care să ocupe foarte puțin spațiu. Să le ofere absolut toți nutrienții de care au nevoie, pentru ca organismul lor să funcționeze la maxim. Îmi doresc foarte mult și sper că prin perseverență și produsul pe care îl avem, într-o zi să putem face o colaborare cu cei de la NASA", mai spune tânărul.

Deocamdată, spirulina vie poate fi găsită doar online, iar tânărul antreprenor își dorește ca produsul să ajungă și în magazine.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: