image
Sursa foto: Reuters

România a cerut clarificări în legătură cu afirmația lui Zelenski precum că „România a ocupat nordul Bucovinei în 1918”

Ministerul de Externe de la Bucureşti a solicitat clarificări de la Ambasadorul Ucrainei referitor la declarația făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, precum că „România a ocupat nordul Bucovinei în 1918”.

„Partea română a solicitat clarificări privind referirile la România apărute în discursul public recent al președintelui Ucrainei, exprimând surprinderea față de acestea și evidențiind necesitatea unei înțelegeri corecte a istoriei”, se spune într-o declarație a Ministerului de Externe al României, emisă după întrevederea lui Dan Neculăescu, secretar român de stat, cu ambasadorul Ucrainei la București.

În comunicat se mai spune că „partea română a reiterat importanța deosebită pe care o acordă asigurării drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina”.

În cadrul întrevederii, secretarul român de stat a mai exprimat „preocuparea cu privire la efectele pe care adoptarea, la 16 ianuarie 2020, a noii Legi a educației secundare, le-ar putea avea asupra dreptului la educație în limba maternă a membrilor minorității române”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: