image
Sursa foto: Profimedia

Jucătorul ”care poate scrie istorie în fotbal în următorii 15 ani”

Manchester City a cheltuit sume importante de bani pe transferuri în ultimii ani.

Însă, ”Cetățenii” au decis, printre altele, să promoveze la prima echipă și jucători din propria pepinieră, iar printre aceștia s-a numărat și Phil Foden (23 de ani).

În scurt timp, jucătorul care poate evolua pe orice poziție în spatele atacantului (extremă sau mijlocaș ofensiv) a devenit un titular de drept în ”primul 11” al lui Pep Guardiola (53 de ani), prin prisma evoluțiilor foarte bune pe care le-a avut.

Prestațiile excelente ale lui Phil Foden din ultimele sezoane nu l-au impresionat doar pe tehnicianul iberic, ci și pe coechipierii săi și suporterii lui Manchester City.

Kevin de Bruyne (32 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Manchester City, a susținut că Phil Foden (23 de ani), coechipierul său de la ”Regina Europei”, este un jucător cu calități deosebite, care poate deveni în următorii 15 ani unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria acestui sport.

”Phil Foden este unul dintre cele mai mari talente cu care am jucat. El poate face istorie în fotbal în următorii 15 ani...", a spus De Bruyne, potrivit Telefoot.

Phil Foden a avut cifre excelente în acest sezon pentru Manchester City. Astfel, fotbalistul de 23 de ani a marcat 22 de goluri și a furnizat 10 assist-uri, în 45 de partide jucate în toate competițiile.

De altfel, Foden este al doilea golgheter al lui City din acest sezon de Premier League, cu 14 goluri, după Erling Haaland (care are 20 de goluri).

De când a fost promovat la echipa de seniori a ”Cetățenilor”, Foden a marcat 82 de goluri și a oferit 51 de pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: