image
Sursa foto: radioiasi.ro

Salariile angajaților din instituțiile medico-sanitare publice cresc cu 10 la sută; De când vor intra în vigoare majorările

Salariile de funcție lunare ale personalului medical și administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, se majorează cu 10 la sută începând cu 1 aprilie.

Potrivit unei decizii aprobate astăzi de Guvern, de majorare vor beneficia medicii, personalul medical mediu, personalul medical inferior, personalul administrativ-gospodăresc si personalul de conducere din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Astfel, salariul medicilor de familie va crește până 7160 de lei în cazul angajaților cu o vechime în specialitate de până la 10 ani, până la 7800 de lei în cazul celor cu vechime de muncă între 10 și 20 de ani și până la 8440 lei pentru medicii de familie cu o vechime în specialitate mai mare de 20 ani.

Medicii din asistenţa medicală urgentă prespitalicească vor avea salarii între 5720 de lei (vechime de până la 10 ani), 6290 de lei (10-20 de ani) și 6880 de lei (mai mare de 20 ani).

Salariile personalului cu studii medicale medii vor varia, tot în funcție de vechime, între 4200 de lei, 4620 de lei și 5010 lei.

Salariile personalului medical inferior crește până la 2890 de lei.

Cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului se estimează, pentru anul 2020, la circa 300 de milioane de lei, fiind vorba de resurse financiare planificate în cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Vedeți mai jos lista exactă a categoriilor de angajați din instituțiile medico-sanitare publice și noile salarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: