image
Sursa foto: jurnaltv.md

Scandal în sectorul Râșcani al capitalei: Mai mulți locuitori, deranjați de o clădire care ar fi apărut peste noapte

Șantierele sau construcțiile apărute peste noapte rămân a fi subiect de scandal. Un bărbat care a locuit o perioadă pe strada Spartacus din Chișinău afirmă că a fost constrâns să își vândă casa, pentru ca în locul acesteia să fie ridicată o clădire. O femeie, locuitoare pe aceeași stradă, zice că lucrările la șantier s-au făcut cu nenumărate abateri și a depus plângere în instanță. Dezvoltatorul neagă aceste acuzații.

Bărbatul spune că s-a adresat de mai multe ori în instanță, dar... nicio reacție. Omul a păstrat fotografiile, pe care le-a făcut în timpul lucrărilor de construcție.

Indignată este și o femeie, care locuiește pe aceeași stradă. Acum doi ani, ea a revenit de peste hotare și s-a pomenit cu o clădire chiar în poarta casei.

Singura cale de acces a fost distrusă de mașinile de mare tonaj, care lucrau acolo, a spus femeia.

Directorul adjunct al Direcției supraveghere tehnică Centru, Leonid Bacilo, ne-a confirmat că lucrările pe strada Spartacus au fost făcute cu abateri, dar ilegalitatea construcției nu este confirmată. Acest lucru urmează să-l decidă judecătorii, ne-a spus Leonid Bacilo.

Un proces de judecată în acest caz este programat pentru 13 aprilie, spune avocatul femeii, care contestă legalitatea construcției.

„Pe data de 13 aprilie instanța urmează să se expună în privința aplicării sancțiunii pentru construcție neautorizată, sperăm că instanța nu va proceda ilegal și va aplica sancțiunea prevăzută de codul contravențional”, a spus avocatul Serghei Mocanu.

Proprietarul construcției neagă acuzațiile și spune că lucrările au fost făcute în corespundere cu normele legale.

„Este autorizație de construcție, certificat de urbanism, construcția este dată în exploatare, a fost făcută expertiza juridică, măsurări cadastrale. Unica problemă este că vecina este un fel de raket care vrea ceva bani”, a spus proprietarul construcției, Ghenadie Bâlba.

Lucrările au fost oprite, pentru o perioadă nedeterminată. Construcția clădirii pe strada Spartacus a început la sfârșitul lunii martie 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: