image
Sursa foto: Jurnal.md

Chiril Gaburici ar fi a patra persoană cu dublă identitate; Moțpan: Anterior a fost dat în căutare în Rusia

Fostul premier Chiril Gaburici ar fi a patra persoană din Republica Moldova care deține dublă identitate. Informația a fost dezvăluită cu puțin timp în urmă de către deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Chiril Moțpan, în 2015, fostul premier și-ar fi schimbat patronimicul, din Vasile în Valeriu, iar IDNP-ul a rămas același.

„De ce a avut nevoie dânsul de dublă identitate. îN 2011 a fost anunțat în căutare de Rusia în baza unui dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei și uz de acte false. Este o informație pe care urmează încă să o mai verificăm și să ne convingem așa sau nu. Dacă cumva am greșit, o să-mi cer scuze de la domnul Gaburici”, a declarat Chiril Moțpan.

Amintim că, la Jurnal TV, a fost dezvăluit faptul că milionarul Vaja Jhashi deține și el dublă identitate RM. Potrivit moderatorului emisiunii, Alex Cozer, cea de-a doua identitate a lui Vaja Jhashi ar fi Reznik. După dezvăluirea informației, grupul Trans-Oil, deținut de Jhashi, a negat informația.

Informațiile despre duble identități au răbufnit la Chișinău în decembrie 2019, când s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deține identitate dublă. În cel de-al doilea pașaport acesta are numele Novak Vladislav Vladimir. Plahotniuc s-a ales cu un pașaport în care figurează cu alt nume în vara anului 2018, iar la perfectarea acestuia ar fi contribuit conducerea Serviciului de Informații și Securitate, în persoana lui Alexandru Botnari, om din anturajul fostului președinte al democraților.

Aceste dezvăluiri au fost făcute tot la Jurnal TV și tot de deputatul Chiril Moțpan, care atunci era președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

Ulterior, a ieșit la iveală că ar fi vorba de cel puțin trei persoane care ar fi obținut ilegal duble identități în RM. Zilele trecute s-a aflat că ex-vicepreședintele Partidului Democrat, Serghei Iaralov, este cea de-a doua persoană care a obținut în mod fraudulos identitate dublă în Republica Moldova, ca și șeful său de partid, Vladimir Plahotniuc. Numele fals al lui Serghei Iaralov ar fi Serghei Haikin.

În perioada în care au fost perfectate acte cu altă identitate pe numele lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, despre care presa a scris că ar fi finul de cununie al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: