image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Moțiunea de cenzură înaintată de BCS a picat; Guvernul condus de Natalia Gavrilița își va continua activitatea

Moțiunea de cenzură inițiată de BCS împotriva Guvernului condus de Natalia Gavrilița a picat. Împotriva moțiunii au votat 51 de deputați.

În Parlament a avut loc examinarea moțiunii de cenzură inițiată de BCS împotriva activității Guvernului, condus de Natalia Gavrilița.

Înainte să-și înceapă discursul premierul a propus ținerea unui minut de reculgere în memoria victimelor de la Izium.

„În timp ce noi ne bucurăm de pace, vecinii noștri din Ucraina luptă pentru libertate și dreptul de a decide soarta țării și a copiilor. Ei luptă și pentru valorile noastre de libertate, democrație și dreptate. De aceea propun să ținem un minut de reculegere în memoria victimelor, mormintele cărora au fost descoperite în ultimele zile la Izium”, a propus Natalia Gavrilița.

În discursul său premierul a enumerat mai multe realizări ale actualului Guvern: stocarea rezervelor de gaze, acordarea compensațiilor în perioada rece a anului, legea pre-vetting-ului, proiecte de infrastructură și altele.

În context premierul a acuzat autorii moțiunii că doresc să destabilizeze situația din RM.

„Ce vreți să obțineți încercând să generați instabilitate politică în această perioadă și așa complicată? Agenda cui o faceți? A celor care au furat miliarde, iar acum fug de justiție? Sau a celor care vor cu orice preț să perturbeze pacea pe care cetețenii acestei țări și-o doresc? Cred că am demonstrat că acolo unde există corectitudine și devotament pot fi obținute rezultate chiar și în cele mai vitrege condiții, iar încununarea acestor eforturi este obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat premierul de la tribuna Parlamentului.

Mai jos puteți urmări întrebările adresate de deputați și răspunsurile premierului și membrilor Cabinetului de miniștri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: