image
Sursa foto: privesc.eu

Inga Grigoriu: Oamenii care s-au opus regimului Plahotniuc sunt târâți din nou prin instanțe

Practicile de persecuție a oamenilor care s-au opus fostului regim controlat de Vladimir Plahotniuc au fost reluate, acuză deputatul Platformei DA Inga Grigoriu, care a votat la Strasbourg, în octombrie 2019, în favoarea amendamentelor la rezoluția APCE privind încetarea dosarelor penale împotriva activiștilor politici.

„Am avut o deosebită onoare să mă aflu la Strasbourg când despre Republica Moldova se vorbea ca despre o mica vedetă care a învins un regim odios. Nu am să uit niciodată susținerea pe care am avut-o din partea mai multor deputați europeni ce împărtășesc diverse viziuni politice, dar valori democratice, de asemenea și admirația pentru noi, pentru RM, pentru curajul, pentru forța și pentru determinarea noastră. Am votat acest amendament alături de alți deputați europeni, știin certitudine că în statul nostru oamenii suferă. Votul meu a însemnat încetarea imediată a tuturor persecuțiilor politice prin care trec cetățenii noștri, activiști și membri ai partidelor de opoziție”, a declarat deputatul Platformei DA.

„Astăzi vedem că unele practici revin. Oamenii care s-au opus regimului Plahotniuc sunt târâți din nou prin instanțe. Cazurile lui Gheorghe Petic, Sergiu Cebotari, cel al grupului de activiști și protestatari din 24 aprilie 2016 nici astăzi nu au nicio finalitate. Cerem stoparea imediată a persecuțiilor persoanelor incomode fostului regim, iar libertatea de exprimare a fost și va rămâne temelia unui stat de drept î care vrem să trăim cu toții”, a adăugat Inga Grigoriu

Precizăm că fracțiunea Platformei DA din Parlament a anunțat ieri că va organiza audieri publice cu participarea victimelor represiunilor politice și a reprezentanților Ministerului Justiției și ai Procuraturii Generale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: