image
Sursa foto: csm.md

Viorica Puica - nou judecător al Curții Constituționale; Fotoliul a stat liber timp de șase ani

Fotoliul celui de-al șaselea magistrat al Curții Constituționale a fost ocupat astăzi, după ce a stat liber șase ani.

În funcție a fost aleasă Viorica Puica, președintele interimar al Curții Supreme de Justiție. „Pentru” au votat toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Viorica Puica a depus jurământul în fața Parlamentului.

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii, Viorica Puica a fost numită magistrat al Curții Constituționale pe un termen de șase ani. Pentru această funcție a candidat și procurorul-șef al Secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale, Sergiu Russu, dar pentru el nu s-a dat niciun vot.

Viorica Puica le-a mulțumit membrilor CSM pentru încrederea acordată.

„Decizia mea de a candida pentru funcția de judecător al Curții Constituționale este asumată, reieșind din responsabilitățile mandatului, dar și din experiența mea vastă acumulată în peste 26 ani de activitate în domeniul juridic”, a declarat magistrata.

Viorica Puica activează în calitate de judecător din anul 2002. A pretins în câteva rânduri la postul de judecător al Curții Supreme de Justiție, precum și la Consiliul Superior al Magistraturii, dar nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Potrivit declarației de avere, Viorica Puica a câștigat în anul trecut peste 113 mii de lei din salariul de judecător la Judecătoria Chișinău și a primit o pensie de peste 50 de mii lei de la Casa Națională de Asigurări Sociale. Viorica Puica are un apartament de 70 de metri pătrați, cumpărat în 2017 cu 409 mii de lei. Soțul noului judecător al Curții Constituționale are o mașină Hyundai, cumpărată în 2020 cu 293 de mii de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: