Marţi, cabinetul taiwanez a interzis tuturor angajaţilor săi folosirea de aplicaţii de videoconferinţe cu probleme de securitate cunoscute, cum ar fi Zoom.

Când va fi necesar, oficialii guvernamentali sunt sfătuiţi să opteze pentru aplicaţii gratuite dezvoltate de Google sau Microsoft, a precizat cabinetul într-o declaraţie.

Ministerul Educaţiei a informat, de asemenea, toate şcolile la nivel naţional de interdicţia de a utiliza Zoom pentru învăţarea la distanţă.

Ministerul a oferit o listă cu alternative, cum ar fi Microsoft Teams, Cisco WebE, Adobe Connect, Google Hangouts Meet sau platforma open-source Jitsi Meet.

Zoom a devenit ţinta criticilor pe fondul unei serii de preocupări privind confidenţialitatea datelor. De altfel, directorul său executiv, Eric Yuan, a recunoscut recent că unele date ale utilizatorilor au fost „din greşeală” direcţionate prin servere din China.

Compania Zoom Video Communications Inc., care operează platforma de comunicare video Zoom, a fost fondată în 2011 de Eric Yuan, născut în Taiwan, şi are sediul în San Jose, California.