image
Sursa foto: Jurnal.md

Contrabandă cu țigări de 3,8 milioane de lei la Vulcănești: Șeful de direcție al INSP rămâne în arest la domiciliu

Șeful de direcție al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), cel de-al treilea învinuit recent în dosarul de bază al contrabandei cu țigări de 3,8 milioane de lei de la Vulcănești, rămâne în arest la domiciliu, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Contestarea procurorilor a fost respinsă marți la Curtea de Apel Chișinău, după pronunțarea încheierii de către Judecătoria Chișinău, Sediul Ciocana.

Astfel, învinuitul nu va fi investigat în stare de arest în penitenciar, așa cum au solicitat procurorii PCCOCS. „Solicitarea viza împiedicarea eventualelor eforturi ale învinuitului să zădărnicească urmărirea penală, prin distrugerea probelor”, menționează PCCOCS.

Ceilalți doi învinuiți recenți – un fost polițist, șef de direcție al Inspectoratului Național de Investigații, și un actual ofițer al Inspectoratului Național pentru Securitate Publică – continuă să fie investigați în stare de arest.

Pe parcursul investigațiilor, cei vizați în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Operațiunea este o continuare a episodului de reținere a 3,8 milioane de țigări de contrabandă, cu rețineri la Vulcănești, în vara lui 2022.

Vezi și: VIDEO: Captură imensă de țigări și alcool: Un ex-șef din cadrul INI și un inspector, reținuți după o urmărire ca-n filme

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: