image
Sursa foto: Jurnal.md

Frauda bancară: Anatolie Blonschi scapă de arest preventiv

Anatolie Blonschi, figurant în dosarul „Frauda bancară” și om de încredere al fostului deputat democrat Vladimir Andronachi, va fi eliberat din arest preventiv sub garanția personală a trei persoane, printre care omul de afaceri Igor Eșanu și un preot. Decizia a fost luată astăzi de magistratul de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care l-a eliberat și pe Vladimir Andronachi.

Cei trei garanți personali au achitat câte patru mii de lei fiecare în schimbul înlocuirii măsurii de arest preventiv pentru Anatolie Blonschi.

Anatolie Blonschi a fost reținut pe 9 ianuarie curent la Vama Leușeni-Albița. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta este acuzat de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 de euro, obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii în noiembrie 2014. După o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente, banii au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

În august 2023, Vladimir Andronachi, învinuit în dosarul „Frauda bancară, a fost eliberat din arest la domiciliu sub garanție personală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: