image
Sursa foto: ISW

Bombardament puternic asupra Odesei, pentru a doua zi consecutiv

Bombardament puternic asupra Odesei, joi dimineața, pentru a doua zi consecutiv. La rândul lor, ucrainenii au bombardat Crimeea. Contraofensiva pe Frontul de Sud este încetinită de vremea rea, dar rușii se tem de un atac în est, dinspre Harkov.

Atacul de azi-noapte asupra Odesei este confirmat de autoritățile ucrainene, care spun că un număr de rachete de croazieră și de drone ar fi atacat orașul, dar nu este clar ce au lovit sau ce fel de muniție a fost folosită. Pe rețelele de socializare sunt puține informații, dar acelea care sunt descriu o explozie foarte puternică, înregistrată înainte de ora 1 dimineața. Orașul-port de la Marea Neagră a mai fost bombardat și ieri, exploziile din ziua precedentă provocând trei morți și 13 răniți. De asemenea, orașul Krivoi Rog, a fost bombardat pentru a doua noapte consecutiv, scrie Biziday.

La rândul lor, ocupanții ruși spun că nouă drone ucrainene ar fi atacat localități din centrul pensinsulei Crimeea, dar că acestea ar fi fost interceptate.

Frontul de Sud. ISW evaluează că ucrainenii își continuă ofensiva pe cel puțin trei direcții în regiunea Zaporijie, dar aceasta este încetinită de ploile abundente, care nu permit manevre cu echipamente grele. În schimb, bombardează linia fortificată pregătită de ruși de-a lungul regiunii, la nord de Melitopol și Mariupol.

Frontul de Est. Bloggerii militari ruși semnalează “o mare concentrare de forțe și blindate” ucrainene lângă Harkov, ceea ce ar putea sugera că ucrainenii au în vedere deschiderea unei a doua contraofensive. Similar, vara trecută, au existat informații privind acumularea de trupe ucrainene în regiunea Harkov, dar Armata Rusă nu a reușit să își mute suficient rezervele aduse pe Frontul de Sud, ceea ce a permis ucrainenilor o străpungere semnificativă și o înaintare rapidă ce a scos de facto Rusia din regiunea Harkov.

Canalele ruse au raportat ieri că ucrainenii au reușit să lovească o concentrare de forțe ruse, lângă Kremina, în urma căreia Armata Rusă a pierdut circa 200 de soldați, dintre care 100 au murit. ISW spune că Armata Rusă desfășoară acțiuni ofensive limitate în această zonă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: