image
Sursa foto: Jurnal.md

Majoritatea incendiilor de vegetație din Australia au fost stinse, anunță autoritățile

În cel mai mare stat din Australia, New South Wales (NSW), nu mai există incendii de vegetaţie pentru prima dată în peste 240 de zile, însă statul a pierdut mai mult de 5,5 milioane de hectare de teren care au fost distruse de flăcări, au anunţat joi autorităţile, relatează agerpres.ro

„Sezonul incendiilor se încheie oficial în întreg NSW pe 31 martie 2020. Acestea fiind spuse, în prezent, nu mai există incendii active pe suprafaţa statului New South Wales", a declarat joi purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri, Greg Allan.

Începând din luna august a anului trecut, peste 5,5 milioane de hectare de teren au fost distruse de flăcări, 6,85% fiind în proprietatea statului.

Perimetrul total al incendiilor a fost de 26.880 de kilometri, a mai spus Allan.

În Australia, peste 3.000 de locuinţe au fost distruse şi peste 12,5 milioane de hectare de teren au ars. Cel puţin 33 de persoane, între care mai mulţi pompieri, au murit în timpul sezonului de incendii de vegetaţie, pe care premierul Scott Morrison l-a numit o "vară neagră".

În statul Victoria, unde 1,5 milioane de hectare de teren au fost distruse de flăcări, serviciul de pompieri a declarat că "toate incendiile importante se află acum sub control".

„Condiţiile meteo actuale au redus substanţial riscul incendiilor", a declarat joi un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri.

În statul Australia de Vest, unde nu mai există niciun focar activ, peste 1,5 milioane de hectare au fost distruse de flăcări.

„Sezonul incendiilor nu este neapărat încheiat şi nu putem spune exact când se va termina", a declarat un oficial al serviciului de urgenţă pentru dpa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: