image
Sursa foto: gov.md

Guvernul anunță lansarea campaniei „Hai acasă de Crăciun”: „Punem punct dezbaterilor despre brazi și a cui e sărbătoarea”

Executivul anunță lansarea campaniei „Hai acasă de Crăciun” și îndeamnă toate localitățile, administrațiile publice locale din satele și orașele noastre să organizeze sărbători frumoase pentru locuitori, să pună în valoare artiștii locali și tradițiile locului, pentru a întări comunitatea

„În anul 2023, din respect pentru oamenii noștri, punem punct dezbaterilor despre brazi și cui aparține sărbătoarea. Crăciunul nu e al Chișinăului doar, nu este al Primăriei sau al Guvernului. În toată Europa, Crăciunul este organizat de administrațiile locale pentru oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă,

Guvernul îndeamnă cetățenii de acasă și din diasporă să ne povestească, prin poze și video, cum sărbătoresc Crăciunul, ce amintiri au despre această sărbătoare și despre lucrurile care ne unesc și ne strâng la aceeași masă de sărbători, acasă. Toate acestea pot fi expediate pe adresa de email [email protected].

„Guvernul a elaborat și o scrisoare circulară adresată președinților de raioane și primăriilor din toată țara în care a invitat autoritățile locale să se alăture campaniei „Hai acasă de Crăciun”. Activitățile propuse spre realizare includ târguri locale, expoziții de artizanat tradițional, concerte cu artiști locali sau ateliere interactive pentru a promova tradițiile locale. Aceste activități au scopul de a pune în valoare și a promova identitatea unică a fiecărei localități, consolidând în același timp coeziunea și spiritul comunitar”, a spus Daniel Vodă.

Ministerul Culturii va organiza spectacole ale orchestrelor noastre dedicate sărbătorilor de iarnă în casele de cultură din toată țara - Orchestra „Fluieraș”, „Mugurel”, „Folclor”, „Noroc”, Ansamblul „Joc”, dar și Orchestra „Concertino”. Teatrul „Licurici” va organiza spectacole în centrele de plasament pentru copii.

Campania va fi actualizată și pe evenimentul creat de Guvern pe Facebook și poate fi preluată de toate persoanele, instituțiile publice și private din țară.

Guvernul mai invită toate centrele raionale să se alăture inițiativei noastre „Biblioteca de sub brad”, prin care promovăm lectura în societate, mai ales în rândul tinerilor, consolidăm valorile culturale, dotăm bibliotecile școlare, secțiile/saloanele pentru copii din cadrul spitalelor din țară. Invităm și editurile, librăriile și organizațiile culturale să susțină această inițiativă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: