image
Sursa foto: fmf.md

În premieră, un moldovean a devenit golgheterul grupei preliminare!

Atacantul Ion Nicolaescu a devenit golgheterul grupei E de calificare la EURO 2024. Un moldovean ajuns golgheter în grupa preliminară - se întâmplă pentru prima dată în istorie! Internaționalul nostru are 4 goluri marcate (1 din lovitură de la 11 metri). Trei dintre cele 4 goluri au fost înscrise în poarta Poloniei, iar unul, din penalty, contra Insulelor Feroe.

Mai mulți jucători au câte 3 reușite la activ, printre care și atacantul Barcelonei, celebrul Robert Lewandowski (1 din penalty), scrie fmf.md.

Ion Nicolaescu (25 de ani) este golgheterul din toate timpurile al echipei Naționale. El are la activ 14 goluri marcate pentru Moldova în 41 de meciuri. Nicolaescu evoluează pentru Națională din anul 2018. Pe locul 2 este selecționerul Serghei Cleșcenco, cu 11 goluri (65 de meciuri, în perioada 1991-2006).

Ion Nicolaescu joacă la echipa olandeză Heerenveen.

În premieră, în această campanie preliminară, Moldova a avut șanse reale de calificare la un turneu final de anvergură. Pentru aceasta, Naționala pregătită de Serghei Cleșcenco trebuia să învingă ieri Cehia, în deplasare. Campionatul European este programat pentru vara anului 2024, în Germania.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: