image
Sursa foto: bbc.com

Kremlinul este dispus să discute despre exportul de metale ucrainene doar la pachet cu problema sancțiunilor occidentale

Posibilitatea de a se ajunge la acorduri privind exportul de metale ucrainene depinde de o serie de factori, dar soluționarea unor astfel de probleme este imposibilă fără o legătură directă cu restricțiile în vigoare împotriva producătorilor ruși, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„În orice caz, este necesar să înțelegem aici că soluționarea unor astfel de probleme este imposibilă fără o legătură directă cu restricțiile care se aplică producătorilor noștri, în acest caz, producătorilor de metale. Prin urmare, sunt multe de discutat aici”, a spus el.

El a fost întrebat cum comentează declarațiile unui oficial de la Kiev, care a afirmat că, după exemplul acordului privind exportul de cereale, ar putea fi încheiat un nou acord privind exportul de metale din Ucraina.

„Totul depinde de detalii, nu am de gând să formulez nicio poziție în acest moment, cumva nu a fost formulat nimic oficial încă. Trebuie să înțelegem cât de clar va fi formulată această propunere”, a mai spus Peskov, citat de agenția rusă Interfax și G4Media.

comentarii: