image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Agricultorii continuă protestul; Apel către PSRM-Șor: „Ieșiți, cel puțin explicați-le oamenilor ce ați votat”

Zeci de oameni s-au adunat în fața Parlamentului, după ce ieri agricultorii au anunțat că vor continua azi acțiunea de protest la care vor cere anularea majorării taxei TVA și compensații pentru culturile de grupa a doua. Majoritatea parlamentară PSRM-Șor-Pentru Moldova a votat însă ieri noaptea, în mare în grabă toată proiectele, astfel încât azi ședința Parlamentului nu mai are loc, iar mulți dintre cei adunați la protest nici măcar nu au înțeles ce au votat deputații.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a lansat un apel în care îndeamnă reprezentanții PSRM-Partidul Șor-Pentru Moldova să iasă în fața protestatarilor, să le explice ce au votat ieri la miezul nopții în Parlament.

„Fac apel public către majoritatea PSRM-Șor și în special către Radu Mudreac. Stau zeci de agricultor și cer explicații despre ceea ce s-a întămplat ieri noaptea în Parlament. Prin tăcerea voastră voi incitați spiritele.

Ieșiți la oameni sau chemați un grup de reprezentanți la Comisia parlamentară de profil să le explicați ce s-a votat în privința compensațiilor, căci nici eu nu am înțeles mecanismul votat de voi în 2 minute”, a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

„Sunt cetățenii noștrii, care ne hrănesc. Aveți macar minimum de respect și frica fața de oameni. De sovestea după tărguri nocturne ca cel de ieri nici nu mai vreau să vorbesc”, a mai scris Slusari.

La momentul actual tractoarele continuă să facă zgomot sub geamurile clădirii Parlamentului. Agricultorii cer ca taxa TVA în 2021 să rămână neschimbată și totodată ei solicită compensații de cel puțin 3000 de lei pentru un ha de culturi de grupa a doua compromise de secetă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: