image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: „Eu nu vin singur, vin împreună cu Alexandru Slusari în calitate de candidat la funcția de premier”

Dacă va fi ales președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 1 noiembrie, Andrei Năstase spune că va face tot ce îi va fi în puteri ca actualul Guvern să fie demis, iar în locul lui să vină un Guvern în frunte cu Alexandru Slusari.

„În momentul de față, Alexandru Slusari este, din punctul meu de vedere, cel mai indicat fie desemnat în calitate de premier. Este bine pregătit, pentru că avem un program de țară care întrunește toate condițiile și este bazat pe realitățile Republicii Moldova, este structurat pe toate domeniile de activitate în programul pe care Alexandru Slusari și l-a însușit ca pe un program de guvernare. Președintele Andrei Năstase va face tot ce îi va fi în puteri ca acest Guvern să fie demis, iar în locul lui să vină un Guvern în frunte cu Alexandru Slusari, susținut de o garnitură de miniștri pe care noi o aveam gata să intre în activitate încă acum 4 luni de zile, atunci când am propus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unui interviu la Radio Europa Liberă.

Totodată, liderul Platformei Demnitate și Adevăr se arată convins că formațiunea pe care o conduce va putea crea o majoritate parlamentară, iar candidatura lui Slusari va avea tot sprijinul necesar. „Atunci când Andrei Năstase va fi președinte, vor sta în rând cei care vor vota sau vor accepta candidatura lui Alexandru Slusari”, crede Andrei Năstase.

Așa sau altfel, actualul Parlament este unul vremelnic, mai susține liderul Platformei DA.

„Doar pe o perioadă în care depășim această criză, după care să putem pregăti niște anticipate corecte, libere, astfel încât toți concurenții politici să activeze în condiții egale. Atunci vom putea continua cu Alexandru Slusari și după crearea unei alte majorități să revenim la o formulă la care, de ce nu, colegilor de la PAS să le poată reveni candidatura de prim-ministru. Noi suntem deschiși la colaborare cu toți cei care vor binele RM, care vor schimbarea, care vor ca RM să nu mai fie un poligon pentru puterile din Est și Vest. Republica Moldova trebuie să fie a tuturor cetățenilor, indiferent de limba pe care o vorbesc, biserica la care merg sau alte opțiuni pe care le are fiecare”, a punctat Năstase.

„Facem tot ce ne stă în puteri ca Igor Dodon să fie bătut în aceste alegeri. Am pierdut foarte mult timp din 2016 încoace, când Igor Dodon a câștigat. S-ar fi putut atunci, dacă gestionam lucrurile altfel, ca de atunci să-l batem, iar mai apoi să-l trimitem la pușcărie, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a mai declarat Andrei Năstase, în cadrul interviului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: