image
Sursa foto: Getty Images

Bayern i-a găsit înlocuitor lui Hansi Flick, dar trebuie să achite 20 de milioane € pentru aducerea sa! Anunțul nemților

FC Bayern s-ar putea despărți de antrenorul Hansi Flick (56 de ani) la finalul acestui sezon, iar presa din Germania spune că Julian Nagelsmann (33 de ani) are șanse mari să vină pe Allianz Arena.

Actualul antrenor de la RB Leipzig se află în atenția conducătorilor de la Munchen, așa cum a anunțat și Lothar Matthaus în urmă cu câteva zile. Publicația Sport1 anunță că Leipzig ar fi dispusă să-l cedeze pe Julian Nagelsmann, care mai are contract până în 2023, numai dacă Bayern va plăti între 15 și 20 de milioane de euro.

Nagelsmann spune că nu a discutat cu șefii lui Bayern: "Nu au existat și nu există discuții. Acest lucru este valabil și pentru agenții mei, pentru că nu ar lua decizii înainte să mă consulte. Nu știu de unde are Lothar aceste informații".

Julian Nagelsmann o pregătește pe RB Leipzig din vara anului 2019, iar înainte de a ajunge aici a petrecut aproape trei ani și jumătate la Hoffenheim. Alături de Hoffenheim, Nagelsmann a încheiat pe locurile 4, 3, respectiv 9 în Bundesliga, în timp ce în prima stagiune de la RB Leipzig a terminat pe poziția a treia.

Nagelsmann mai are contract cu RB Leipzig până în iunie 2023 și nu are o clauză de reziliere în contract, astfel că Bayern trebuie să ajungă la un acord, în primul rând, cu formația care ocupă acum locul secund în Bundesliga.

Presa germană speculează că Flick l-ar putea înlocui pe Joachim Low pe banca naţionalei Germaniei, una din adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

Flick este văzut drept principalul candidat la funcţia de selecţioner, după ce a fost secundul lui Low din 2006 până la titlul mondial din 2014. Hans-Dieter Flick a lucrat apoi ca director sportiv în cadrul Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), iar în noiembrie 2019 a devenit antrenorul echipei Bayern Munchen, cu care a câştigat 6 trofee de atunci.

Flick s-a oprit însă înainte de a spune ''nu'' naţionalei Germaniei, după ce alţi doi tehnicieni au dat răspunsuri negative, Jurgen Klopp, antrenorul campioanei Angliei, Liverpool, şi Julian Nagelsmann, tehnicianul echipei RB Leipzig.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: