Dosarul lui Șor este vizibil în sistemul Interpol în toate cele 194 de state membre.

„În cadrul comunicării cu mai multe state am recepționat informația că s-ar afla în Israel. Informația este de vreo 14 zile. El este vizibil, este căutat, este confirmat de secretariatul general, absolut toate măsurile s-au întreprins. În cazul în care Ilan Sor va călători undeva, el va fi oprit, va fi reținut, arestat și extrădat în Republica Moldova”, a declarat șeful Interpol Moldova.

Amintim că, anterior, Șor a fost dat în urmărire internațională. Mai apoi, el a rămas fără imunitate parlamentară, aceasta fiindu-i ridicată la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, din motiv că i-au fost intentate alte două dosare penale.

Șor este cercetat pentru abuz în serviciu, care se pedepsește cu până la șase ani de închisoare, precum și pentru acțiuni săvârşite în interesul unui grup criminal organizat, pentru care riscă până la șapte ani de pușcărie.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani şi șase luni de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar a fost lăsat în libertate până la pronunțarea deciziei finale de către Curtea de Apel Cahul. De asemenea, într-un alt dosar, el este cercetat pentru părăsirea ilegală a Republicii Moldova, în iunie, după ce PD a renunțat la guvernare.