image
Sursa foto: Poliția RM

La protest, cu cuțite în buzunare; Susținători ai Partidului „ȘOR” care au protestat astăzi în fața CC, în vizorul Poliției

Oamenii legii au depistat obiecte interzise asupra simpatizanților Partidului Politic „ȘOR” în timpul manifestației din adiacentul Curții Constituționale. Potrivit unor imagini publicate de oamenii legii, este vorba despre două cuțite.

„La acțiunea din adiacentul Curții Constituționale polițiștii au depistat obiecte interzise la participanți. Amintim organizatorilor că sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine. Precizăm că Poliția nu îngrădește dreptul la libera exprimare și întruniri, atât timp cât acestea au loc în limita Legii”, a precizat Poliția.

Poliția RMPoliția RM

Astăzi a avut loc a patra ședință a Curții Constituționale în care se examinează sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității Partidului Politic „ȘOR”.

Simpatizanții partidului au venit la sediul CC și au scandat lozinci anti-guvernare și împotriva președintei Maia Sandu.

Amintim că verificarea constituționalității PP „ȘOR”, care ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept, a fost inițiată în toamnă de Guvern, care a aprobat un proiect de hotărâre.

La solicitarea Chișinăului, Comisia de la Veneția s-a expus, pe 19 decembrie trecut, cu privire la constituționalitatea scoaterii în afara legii a Partidului Șor. „Statul nu este privat de dreptul de a reglementa activitatea partidelor politice, de a le interzice sau de a introduce alte măsuri restrictive”, a specificat Comisia de la Veneția.

Noutăţile partenerilor

comentarii: