image
Sursa foto: Facebook

Moldova a trimis 55 de salvatori în Turcia; Maia Sandu: Curaj tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni

Cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în această seară în misiune în Turcia, unde vor ajuta la salvarea oamenilor din localitățile afectate de cutremurul devastator. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Maia Sandu, care a venit să le ureze salavatorilor „drum bun”.

„Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit noaptea trecută și astăzi Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat.

Cincizeci și cinci de salvatori moldoveni de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI au plecat în această seară în misiune în Turcia pentru a pune umărul, alături de salvatorii din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate. Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea - veți munci fără pauze, căutând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă. Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a menționat șefa statului, Maia Sandu.

Convoiul de intervenție la dezastre al Republicii Moldova a pornit în seara de 6 februarie spre Turcia, la ora 21:00. Specialiștii în căutare și salvare urbană au decis deplasarea pe cale terestră, deoarece este important ca cele 12 auto speciale, proiectate pentru intervenția în astfel de calamități, să fie prezente la locul dezastrului cât mai repede. Cu ajutorul acestor mașini dotate cu echipamente de intervenție, pot fi salvați mult mai mulți oameni, decât dacă s-ar interveni doar cu utilaje mici, afirmă specialiștii IGSU.

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a depășit deja cifra de 2.600 de morți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: